Flere penge rettet mod ejendomsinvestering end nogensinde før

30/10-2014

RESEARCH: Der er nu $ 408 mia. øremærket til ejendomsinvestering, ifølge tiende udgave af DTZ’s rapport The Great Wall of Money. Dette er en stigning på 15% og det højeste niveau i rapportens historie. Asien toppede væksten med en stigning på 21%, mens der i Europa er registreret en vækst på 11% til $ 142 mia.

Der blev registreret en stigning i ny kapital i alle regioner, ledet af en stigning på 21% i kapital rettet mod Asien & Stillehavsområdet til $ 117  mia. En stigning på 16% i ny kapital rettet mod USA til $ 149 mia. betyder, at regionen igen tiltrækker den største mængde af ny kapital, og således overgår EMEA, som registrerede en vækst på 11% til $ 142 mia. Væksten er drevet af en stigning i ny egenkapital, idet den samlede gearing er stabil  på 55% på verdensplan.

 

Nigel Almond, Head of Capital Markets Research hos DTZ, siger: ”Væksten i ny kapital afspejler investorernes ønske om at gøre hurtige handler med henblik på placering af midler, idet investorefterspørgslen stiger i et højt tempo på mange markeder.”

 

Kasia Sielewicz, forfatter af DTZ rapporten, siger: "Børsnoterede selskaber har udnyttet den stærke appetit på aktiemarkederne til at rejse ny kapital. I Asien, og i Kina i særdeleshed, giver dette en alternativ form for egenkapital, idet lovgiverne fokuserer på indenlandsk gæld. Væksten i de børsnoterede selskaber bidrager ligeledes til en stigning i mængden af indenlandsk fokuseret kapital på 21%."

 

DTZ’s Great Wall of Money rapport viser, at næsten halvdelen (46%) af den rejste kapital er rettet mod opportunistiske investeringer. Der er nu en større andel af såkaldte ’opportunity funds’ rettet mod EMEA og Asien & Stillehavsområdet. Stigningen i opportunistisk kapital afspejler forventningen om, at der kommer flere nødlidende ejendomme på markedet i Europa, idet bankerne optrapper deres lånevilkår og salg af låneporteføljer. Fondene søger muligheder i Kina, hvor tilgængeligheden af gæld ventes at falde og udviklere kan være under pres for at sælge.

 

Hans Vrensen, Global Head of Research hos DTZ, konkluderer: “Rentestigninger vil reducere attraktiviteten af fast ejendom på mange markeder. Derfor bør investorerne agere nu, før det sker. Vi kan ligeledes anskue denne rekordstigning i tilgængelig kapital i løbet af de sidste seks måneder som bekræftelse på, at der nu er udbredt investorkonsensus om dette begrænsede ’window of opportunity’”

 

Læs seneste udgave af the Great Wall of Money her.

 

For yderligere information:
Henrik Lyngskjold, direktør
E-mail: henrik.lyngskjold@dtz.dk
Direkte telefon: 26 12 13 90