Medicinalgigant sikrer vækstbetingelser i nye lokaler

17/09-2014

OCCUPIER SERVICES: Biofarmavirksomheden Bristol-Myers Squibb flytter den 1.november deres danske hovedkontor til Hummeltoftevej i Virum. DTZ Occupier Services har rådgivet medicinalvirksomheden i søge- og flytteprocessen.

Den amerikanske biofarmavirksomhed Bristol-Myers Squibb (BMS) fokuserer på at opdage, udvikle og markedsføre innovative lægemidler, der kan hjælpe patienter med at overvinde alvorlig sygdom, såsom kræft, hjerte-kar-sygdomme, hepatitis, HIV/AIDS og leddegigt. Virksomheden har kontorer og produktionsfaciliteter over hele verden og i Norden har virksomheden omkring 200 medarbejdere, med over 40 medarbejdere Danmark, hvor virksomheden har opereret i mere end 25 år. Det nordiske hovedkvarter ligger i Solna uden for Stockholm.

 

I kraft af, at BMS’ lejekontrakt på deres nuværende lejemål på Lyngby Hovedgade 98 efter 10 år nærmede sig sin udløbsdato, havde BMS behov for en analyse af deres nuværende og fremtidige lokalebehov. DTZ Occupier Services har for nyligt forestået søgeopgaver for BMS i Stockholm, Oslo og Helsinki og blev ligeledes betroet opgaven for BMS i Danmark.  

 

I analysefasen viste det sig relativt hurtigt, at lejemålet i Lyngby har nogle begrænsninger i forhold til optimal placering af medarbejdere samt medicinalvirksomhedens fremtidige vækstudsigter. ”Helt konkret mangler vi mødefaciliteter, ligesom ejendommens L-form samt centralt beliggende kantine betyder, at virksomheden er delt i to,” siger Country Manager for BMS i Danmark, Tom Garner. ”Derfor iværksatte vi gennem DTZ Occupier Services en søgeopgave baseret på de identificerede behov.”

 

Ejendommen Hummeltoftevej 49-51 i Virum, som tidligere husede en del af Novo Nordisk koncernen, viste sig at opfylde BMS’ behov bedst muligt ud af omkring 10 ejendomme, som DTZ præsenterede for BMS i søgefasen. I januar 2014 underskrev BMS lejekontrakt på knap 1.000 m² i den attraktive domicilejendom på i alt 6.896 m² kontor.

 

BMS får på Hummeltoftevej et moderne lejemål lige ved Sorgenfri-afkørslen fra Lyngbyvejen. S-toget stopper desuden på Sorgenfri station - stort set foran ejendommen - og giver nem adgang via offentlig transport. Lejemålet har en flot og meget præsentabel kantine med varmt køkken samt direkte adgang til en hyggelig terrasse.

 

”Vi besigtigede lejemålet 3-4 gange i processen og havde hver gang følelsen af, at ejendommen havdes den rigtige pladsfordeling og gode muligheder for vores organisations fremtid,” siger Tom Garner. Lejemålet er indrettet med storrumskontorer fordelt rundt om møderum med integrerede telekonferencefaciliteter. Derudover er der fire fleksible mødelokaler, som BMS deler med de øvrige lejere. ”Vi har jo behov for at tiltrække innovative medarbejdere og i tillæg til de særdeles gode fællesfaciliteter, er der medarbejdergoder, såsom fitness og frisør.” Lejemålet fuldendes ved at give BMS muligheder for at udvide sit lejeareal i takt med, at virksomheden forventeligt vokser i medarbejderantal over de kommende år.

 

”Vi er yderst tilfredse med det nye lejemål og med DTZ’s håndtering af opgaven. DTZ’s Occupier Services team, med associeret partner Marie Helms i spidsen, formåede i den grad at sætte sig ind i virksomhedens processer og behov. Samtidig var DTZ’s rapportering samt møde- og opkaldsfrekvens passende afstemt med vores interne processer, som ligeledes involverer det amerikanske hovedkontor. Også forhandlingerne med udlejer håndterede DTZ yderst professionelt og sørgede for, at vi fik forlejeret på lejemålet, hvilket gav os tid til at afstemme med vores globale ejendomskolleger, ” siger Tom Garner afslutningsvist.

 

Danica Ejendomme renoverer og tilpasser i øjeblikket lejemålet til BMS, som flytter ind i det nye lejemål d. 1. november 2014. I forbindelse med indflytningen afholder BMS reception, hvor den Amerikanske Ambassadør, Rufus Gifford vil være blandt de inviterede gæster.

 

For yderligere information:
Marie Helms, associeret partner, seniorrådgiver 
E-mail: marie.helms@dtz.dk
Direkte telefon: 23 66 25 00