Investeringsvolumen ventes i 2015 at tangere niveauet fra 2007

27/08-2015

RESEARCH: Den globale investeringsaktivitet stiger fortsat og nåede i første halvår 2015 $ 318 mia. Den annualiserede investeringsvolumen stiger i Europa og Nordamerika, men falder 7% i forhold til for et år siden i Asien og Stillehavsområdet. Den globale investeringsaktivitet ventes at stige med 22% i 2015.

Ifølge den seneste Investment Market Update fra DTZ, er den globale investering i erhvervsejendomme steget kraftigt i første halvdel af året  og nåede $ 318 mia., svarende til en stigning på 15% i forhold til 1. halvår 2014.

 

De totale globale stigning dækker over forskelle på tværs af regionerne, med Europa og Nordamerika i fortsat væks, mens aktiviteten i Asien og Stillehavsområdet er aftaget siden sidste år. I løbet af de seneste 12 måneder steg den europæiske investeringsvolumen med 23% til $ 274 mia. og i Nordamerika steg investeringsvolumenmed 18% til $ 311 mia. I modsætning hertil lå Asien og Stillehavsområdet 7% lavere end i samme periode for et år siden, på $ 90 mia. over de sidste tolv måneder.

 

Nigel Almond, Head of Capital Markets Research hos DTZ, siger: "I modsætning til Europa eller Nordamerika, forblev investeringsvolumen i Asien og Stillehavsområdet stærk gennem den finansielle krise og dens eftervirkninger. De ramte et højdepunkt på $ 104 mia. i slutningen af 2014, men i de sidste seks måneder er aktiviteten blevet kvalt af mangel på passende investeringsejendomme og, i nogle markeder, et misforhold mellem købers og sælgers forventninger."

 

På byniveau fastholder London sin position som det mest handlede marked med transaktioner for over $ 39 mia. i de 12 måneder til udgangen af 2. kvartal 2015, hvilket er 7% højere end for et år siden. Manhattan ligger med $ 28 mia. på andepladsen, efterfulgt af San Francisco med $ 21 mia. Med transaktioner for $18 mia. var Tokyo det mest handlede asiatiske marked og fjerdestørste globalt, selv om investeringsvolumen var status quo i forhold til samme periode for et år siden.

Nigel Almond tilføjer: "London fastholder sin position som den førende til at tiltrække interregionale investeringer, svarende til næsten to tredjedele af alle investeringer i de seneste 12 måneder. Investeringsvolumen svarer til den tværregionale total for de næste fire byer på listen,  Manhattan, San Francisco, Chicago og Los Angeles, tilsammen."

 

Bortset fra den fortsatte dominans af kapital fra globale fonde, er nordamerikansk og kinesisk kapital den mest fremherskende i alle regioner. Styrken af nordamerikanske midler afspejler en øget appetit på platform tilbud. Norsk, qatarsk og taiwanesisk kapital tiltager ligeledes i styrke.

 

Nigel Almond kommenterer: "På trods af, at de primære afkast daler mod et nyt lavpunkt på mange markeder, er ejendomme fortsat meget attraktive med den lave rente. Fortsat efterspørgsel efter fast ejendom ventes at føre til en stigning i globale investeringer på 22% i år, hvormed det forventes at markedet når et niveau tæt på det tidligere højdepunkt  i 2007 på $ 791 mia."

 

Læs Investment Market Update, Global Q2 2015 her.

 

For yderligere information kontakt:
Henrik Lyngskjold, direktør, seniorpartner
henrik.lyngskjold@dtz.dk │ 26 12 13 90